Тема: AutoCad - принцип роботи. Вступ.
AutoCAD це швидкий та легкий спосіб зробити креслення.
Опубліковано: 10 лют. 2017 р.
https://youtu.be/jltyaCw87wU
https://youtu.be/3A0Zqt67NhM
Чим мені подобається AutoCAD і чому я не креслю креслення в іншій "меблевій" програмі?
Тому що AutoCAD це електронний кульман.
І мені цього вистачає за око.
Я можу малювати, що мені треба. Я ні в чому не обмежений. Можу малювати необхідні види та розрізи. Все що мені потрібно.
Мені трьох проекцій вистачає із головою.
Іноді, для перевірки, можу промалювати спірний момент у тій же PRO100 . Просто щоб подивитися як воно вийде.
А меблеві програми збудовані на своїх алгоритмах. І там є свої обмеження. Може технології рухаються вперед і вони зараз якось у цьому плані просунулися. Не особливо стверджуватиму, бо ця справа не моніторю. Воно мені не цікаве.
Але ось приклад той же PRO100.
Все супер, зручно та просто.
Ну чому не зробити нормальний редактор при малюванні криволінійних деталей? Або нормальний імпорт з dwg або cdr ??
Я через кілька програм, лівим чином, як це експортував у неї креслення криволінійного.
Але малювання потім було не зовсім коректним... І це вже був "костиль" який не завжди хочеться використовувати...
Або ще, розміри. Нехай у PRO100 зроблять виставлення в ручну, як мені треба і що мені треба... але там цього немає.
Може я в чомусь помиляюся і не правий. Буду вдячний якщо хтось просвітить. Тому що завжди бути на вістря атаки на це немає часу.
Загалом такі справи.
Картинка, візуалка - PRO100. В останній версії картинки досить гарні. Кому фото реалістичність потрібна - 3D Max
Креслення - AutoCAD
Розкрий - ін. програма...
Для кожного завдання – своя програма.
Я розповім чому я роблю саме так.
Я роблю креслення, вказуючи всі необхідні розміри та роздруковую.
Потім виписую матеріал, з урахуванням який край і який використовується матеріал та інші нюанси.
Для мене креслення перед очима і ручна виписка матеріалу - це моя остання перевірка!
Я коли виписую деталь, я кожен розмір перевіряю ще раз - чи правильно я все промалював.
Промальовую це в голові.
Коли мені треба не поспішаючи намалювати один-два вироби на тиждень, то я міг би і в тривимірці все промальовувати і там все перевіряти не поспішаючи.
Але коли мені давали три чотири кухні та пару шаф "на завтра", то особливо довго малювати не було часу.
Моє малювання у AutoCAD це як поспіхом зроблений ескіз з розмірами...
Не космічні кораблі будуємо, що там малювати у 3D.
Ще раз.
AutoCAD це кульман для швидкого промальовування двох-трьох видів складального креслення шафи.
Або посекційно на кухні + складальний загальний з декількома видами.
І виставляння потрібних мені розмірів.
Решта роботи - з роздрукованими кресленнями = виписка матеріалу, перевірка, перевірка.
Ось така моя ситуація.
У кого можуть бути інші потреби і, як наслідок, власні рішення.
Вважаю це особистими напрацюваннями, і кожен матиме свої підходи.
Буду радий будь-яким порадам та коментарям.